Διαμονητήριο στο Άγιο Όρος

ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΝΩΝ

 Για να επισκεφθείς το Άγιο Όρος πρέπει προηγουμένως να εξασφαλίσεις  το λεγόμενο διαμονητήριο.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ FAX ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΗΤΩΝ       

 Απαγορεύεται να προσεγγίζετε το Άγιο Όρος με δικό σας σκάφος. 
Η είσοδος γίνεται μόνο με τα πλοία της γραμμής από Ουρανούπολη ή  Ιερισσός.

Τηλέφωνο για έκδοση Διαμονητήριων (πρωινές ώρες) 2310252575, FAX:2310222424, γραφείο Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη. 
Η δήλωση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 μήνες πιο μπροστά, και κατόπιν να ενημερώσετε τηλεφωνικά ή με ΦΑΧ, τις Μονές ή τις Σκήτες. που θέλετε να επισκεφθείτε.
Ορισμένες Μονές δέχονται προσκυνητές χωρίς να χρειαστεί  ενημέρωση. 
Η διαμονή συνολικά είναι για 4 ημέρες, 1 ημέρα σε κάθε τόπο που θα επισκέπτεστε. Το διαμονητήριο το παραλαμβάνεται από το γραφείο προσκυνητών στην Ουρανούπολη. 
Η είσοδος στο Όρος για αλλοδαπούς επισκέπτες γίνεται μέσω της Πρεσβείας της Χώρας τους ή το αντίστοιχο προξενείο στην Θεσσαλονίκη.Για να επισκεφτείτε το Άγιο Ορος πρέπει προηγουμένως να τηλεφωνήσετε τουλάχιστον ένα μήνα πριν στο Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Τηλ: 2310 252575

Το Διαμονητήριο που θα σας εκδοθεί θα το παραλάβετε από το Γραφείο στην Ουρανούπολη το πρωί της ημέρας που θα μπείτε στο Άγιο Ορος και του οποίου η διάρκεια είναι 4 ημέρες.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ
Εάν θέλετε να παραμείνετε πάνω από 4 ημέρες μπορείτε εδώ να ανανεώσετε τη διάρκεια του Διαμονητήριου.Η είσοδος στο Άγιο Ορος γίνεται μόνο με πλοίο το πρωί από την Ουρανούπολη για την Δυτική πλευρά της χερσονήσου ή από την Ιερισσό για την Ανατολική πλευρά.

Κάθε μοναστήρι διαθέτει προβλήτα-Λιμάνι για να αποβιβαστείτε με το πλοίο.

Στο Άγιο Ορος επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα όπως επίσης και ο ορειβατικός εξοπλισμός.
Όλα τα μοναστήρια διαθέτουν καρτοτηλέφωνο, φαρμακείο, ιατρείο.Στο Άγιο Όρος απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών και η ενδυμασία των επισκεπτών πρέπει να είναι σεμνή.
Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα μέσα στα μοναστήρια όπως επίσης και η είσοδος T.V και ραδιοφώνων.

Απαγορεύονται οι φωτογραφίες και οι βιντεοσκοπήσεις μέσα στα μοναστήρια. Το VIDEO απαγορεύεται παντού στη χερσόνησο του Αγίου ΌρουςΤα μοναστήρια ανοίγουν τις πύλες τους με την Ανατολή και κλείνουν με τη Δύση του Ηλίου.

Οι επισκέπτες - προσκυνητές, διαμένουν σε κελιά κι ενημερώνονται για το πρόγραμμα της Μονής από τα παραδοσιακά ξύλινα σήμαντρα.

Η διαμονή σ' ένα μοναστήρι διαρκεί μόνον μία ημέρα. Εάν θέλετε να παραμείνετε περισσότερο χρόνο πρέπει να πάρετε ειδική άδεια από τον Ηγούμενο της Μονής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου